Let’s meet!

Geen betere manier om kennis te maken met creatief denken en het verder ontwikkelen ervan dan tijdens een ontmoeting. Een workshop of een lezing tijdens studiebijeenkomst of onderwijscongres zijn momenten bij uitstek voor een creatieve workout.

Creativiteit en creatief denken in het onderwijs

Creativiteit is een unieke eigenschap van de mens. Kijk om je heen, alles wat verzonnen en gemaakt is vindt zijn oorsprong in het menselijk brein. Dat geldt niet alleen voor kunstzinnige uitingen, creativiteit vind je terug in alle domeinen waarin de mens actief is. Niet alleen in kunst en cultuur, maar ook in technologie en wetenschap, in landbouw, logistiek en zorg. Met deze brede vakoverstijgende kijk op creativiteit krijgt de ontwikkeling van creativiteit – creatief denken – meerwaarde over de volle breedte van het onderwijscurriculum.

Workshops, lezingen – aanbod 2018-2019

Het workshopaanbod van C.D.O. is vernieuwd en aangescherpt op basis van feedback van workshopdeelnemers van de afgelopen jaren. De workshops spitsen zich nu vooral toe op het ‘hoe’ van creatief denken in onderwijs. Een compacte en toegankelijke wetenschappelijke onderbouwing geeft de ruimte om volop daadwerkelijk met creatieve denkvaardigheden kennis te maken en ermee aan de slag te gaan. Veel doen en gedachten uitwisselen.

Doelgroep
De workshops zijn vooral bedoeld voor leraren, leraren in opleiding, schoolleiders, cultuurcoördinatoren, intern begeleiders, plusklas begeleiders en onderwijsadviseurs in het PO, en docenten in de onderbouw van het VO.
Maar er zijn ook mogelijkheden om in overleg workshops voor MBO- en HBO- studenten en/of docenten aan te bieden.

Stamtafel ‘Creativiteit’
Het nieuwe aanbod is aangevuld met de mogelijkheid om in klein gezelschap te discussiëren en ervaringen uit te wisselen m.b.t. creatief denken in de onderwijspraktijk. Meer nieuws volgt via de websites van Vindingrijk en Creatief Denken in Onderwijs.

Verbaas mij!
Samen met kunstenares en docente beeldende vorming Femke van Os ontwikkelt C.D.O. een activiteiten reeks rondom verbazing. Momenten van verbazing stimuleren creatief denken. Breng een gezonde hoeveelheid verbazing en reuring in de klas en school!

Download het aanbod hier.

Interesse? Vragen? Stuur een bericht!

Tot snel!
David

Dit bericht werd geplaatst op door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.