Joni heeft wiebelbenen

Joni heeft wiebelbenen. Hij is zes jaar oud en zit op tekenles. Tijdens de uitleg loopt hij het liefst een rondje door het lokaal. Het is moeilijk om op te letten in een atelier vol mooie spullen en leuke verstopplekken. En als je door de ramen naar buiten kijkt is daar ook van alles te zien! Joni is nu bijna drie jaar in Nederland, maar de taal leren gaat nog niet zo goed. Klokkijken al wel.

De les gaat over wolkenkrabbers en wereldsteden. We tekenen op langwerpig papier grote flats en alles wat daarin te zien is. Als een flat af is mag je hem uitknippen, alle flats van alle kinderen vormen samen een wereldstad. De stiften liggen in verschillende bakjes verspreid over de tafels. Dat is handig want dan mag je wandelen om de juiste stift te vinden. Joni heeft al drie flats gemaakt, om de minuut weer op zoek naar een andere stift.

Dan wordt het plots rustig in het lokaal. Er wordt niet meer gelopen. Flat vier wordt, anders dan de andere flats, helemaal ingekleurd en krijgt een apart hoekje. Een trotse juf komt kijken en vraagt Joni naar zijn laatste flat. Joni zegt op mysterieuze toon: “Geen flat juf, …ZWAARD!”.

Samen knippen ze het zwaard uit en verstevigen het. Joni danst door het lokaal en vecht tegen onzichtbare monsters. De andere kinderen kijken vol verwondering. Geïnspireerd door Joni’s vondst worden er nog een aantal flat-zwaarden gemaakt. Binnen een mum van tijd staat de halve klas te zwaardvechten. Joni komt bij de juf staan en wijst naar de klok. “Hoeveel minuutjes nog juf?”.

Femke


Dit bericht werd geplaatst op door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.